Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un avocat din Bălţi, în faţa magistraţilor în calitate de învinuit

Procurorii au deferit justiţiei o cauză penală în care un avocat din Bălţi este învinuit de comiterea actelor de corupţie

CHIŞINĂU, 7 mai – News-Moldova. Procurorii au deferit justiţiei o cauză penală în care un avocat din Bălţi este învinuit de comiterea actelor de corupţie, transmite News-Moldova. 

Avocatul este bănuit că a cerut de la un client de-al său, bănuit de tâlhărie, 3 mii de euro pentru a-l determina pe judecător să emită o pedeapsă non-privativă de libertate. 

Instanţa de fond l-a condamnat pe clientul său la o pedeapsă cu suspendare, însă, mai târziu instanţa superioară l-a condamnat la închisoare cu suspendare.

Iniţial, avocatul i-a promis clientului său că va restitui banii în caz că acesta va fi condamnat la închisoare, însă a refuzat să restituie banii, motivând că suma respectivă a primit-o pentru serviciile acordate, deşi nu a eliberat clientului bonuri de încasare a banilor. 

În prezent este iniţiat un control al activităţii avocatului privind veridicitatea calculării şi achitării de către acesta a impozitelor în bugetul de stat.

Inculpatul are interdicţia de a părăsi hotarele ţării, iar dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, acesta riscă o pedeapsă de până la 6 ani închisoare.


Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала