Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Streleţ: cei vizaţi de premier să demisioneze din proprie iniţiativă

© Sputnik / Captură privesc.euValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Comentând cererea premierului Gaburici, ca mai mulţi funcţionari de prim rang să demisioneze, deputatul Valeriu Streleţ a recunoscut faptul că practic nu există motive ca aceştia să fie demişi.

CHIŞINĂU, 9 iun – Sputnik. Funcţionarii despre care premierul Gaburici a spus că trebuie să-şi părăsească funcţiile practic nu pot fi demişi. Ei trebuie să aibă voinţă şi să demisioneze din proprie iniţiativă, susţine vicepreşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ.

Potrivit lui Streleţ, demisia unor funcţionari de rang înalt, cum sunt Procurorul General sau Guvernatorul BNM, este foarte problematică. „Practic nu sunt motive”, a declarat Streleţ, subliniind că pentru aceasta „este nevoie de voinţă politică”.

Valeriu Streleţ a mai spus, comentând solicitarea premierului ca unii demnitari sus-puşi să demisioneze, că exercitându-şi funcţia, probabil Gaburici a înţeles că în unele instituţii ceva nu merge bine. „Am discutat pe durata negocierilor, care durează din februarie, că trebuie să schimbăm nu doar oamenii din anumite funcţii dar şi atitudinea în instituţiile autonome regulatorii”, a mai declarat Streleţ.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала