Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Karasin: FR contează pe o nouă întâlnire în formatul „5+2”

© Sputnik / Maxim Blinov / Trecere la banca de fotografiiBuilding of the Russian Ministry of Foreign Affairs
Building of the Russian Ministry of Foreign Affairs - Sputnik Moldova
Secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al FR, Grigori Karasin, a declarat că Rusia va depune toate eforturile pentru reluarea dialogului în formatul „5+2” în problema transnistreană.

CHIŞINĂU, 9 iul – Sputnik. Moscova contează pe desfăşurarea unei noi întâlniri în formatul „5+2” privind reglementarea transnistreană şi este gata să lucreze în format bilateral cu Kievul pentru îndeplinirea acestei sarcini, a declarat Karasin pentru RIA Novosti.
„Acordăm o atenţie aparte creării condiţiilor pentru reluarea procesul politic în aşa-numitul format „cinci plus doi”, unde noi şi Ucraina suntem mediatori şi garanţi. Aceasta este, de asemenea, o temă pentru eforturile bilaterale, multilaterale, şi noi vom continua aceste eforturi. Noi sperăm că ea (întâlnirea) va avea loc şi vom acţiona în această direcţie”, — a spus viceministrul rus de externe.
La procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană participă Moldova şi Transnistria, ca părţi ale conflictului, Rusia, Ucraina şi OSCE – ca mediatori, Uniunea Europeană şi SUA – în calitate de observatori. Ultima întâlnire în formatul „5+2” a avut loc în luna aprilie a acestui an, la Viena. OSCE propune desfăşurarea următoarei runde de negocieri în toamnă, la Belgrad.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала