Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Procurorii au cerut sechestru pe bunurile unor reţinuţi în dosarul BEM

© Sputnik / Евгений ПанасенкоНациональный центр по борьбе с коррупцией
Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Procurorii anticorupţie au cerut aplicarea sechestrului asupra bunurilor ce aparţin unor figuranţi în dosarul BEM.

CHIŞINĂU, 17 iul – Sputnik. Procuratura informează că procurorii anticorupţie au depus vineri în instanţa de judecată mai multe demersuri privind aplicarea sechestrului pe bunuri mobile şi imobile, conturi bancare, terenuri agricole şi alte bunuri ce aparţin persoanelor învinuite, precum şi a unor companii implicate în fraudele financiar-bancare.

Procuratura are suspiciuni că proprietăţile sechestrate ar fi fost dobândite prin intermediul unor credite obţinute în mod fraudulos de la Banca de Economii, precum şi prin scheme financiare dubioase.

Procurorii au cerut aplicarea sechestrului asupra unor bunuri în valoare de zeci de milioane de lei, în vederea asigurării recuperării unei părţi din prejudiciul adus Băncii de Economii, dar şi pentru a limita posibilitatea înstrăinării bunurilor respective.

Instituţia a amintit că Judecătoria Buiucani din capitală a admis joi demersurile procurorilor privind arestarea preventivă pentru un termen de 30 de zile a celor patru persoane din administraţia firmei Caravita, reţinute pentru suspiciunea de a fi implicate în acţiuni de spălare de bani, prin care au fost cauzate prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii. Cauza penală investigată a fost intentată în temeiul art.243 Cod penal – spălarea banilor, infracţiune ce prevede o pedeapsă de la 5 la 10 ani de închisoare, a anunţat serviciul de presa al Procuraturii Generale.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала