Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Apa din fântânile raionului Nisporeni este poluată cu nitrați

© Sputnik / Константин Чалабов / Trecere la banca de fotografiiВода, APĂ
Вода, APĂ - Sputnik Moldova
În aproape 70 la sută din fântânile raionului Nisporeni apa este poluată.

CHIŞINĂU, 30 iul – Sputnik. Potrivit specialiștilor din cadrul Centrului de Sănătate Publică Nisporeni, apa din fântâni nu corespunde normelor sanitare după componența chimică. 

Вода, APĂ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Doar 44% din populaţia RM beneficiază de servicii de alimentare cu apă

“Dacă e să facem o comparație cu anii precedenți, atunci punem spune că avem o scădere a cantității de nitrați în apa din fântâni”, a declarat pentru Studioul „Sputnik-Moldova”, șeful Centrului Sănătate Publică Nisporeni, Ion Cibotaru.

“Pentru a îmbunătăți calitatea apei, oamenii trebuie să construiască fântânile la o distanță de 20 de metri de la sursele de poluare”, a mai adăugat Cibotaru.

Potrivit lui, “pentru 60 la sută dintre locuitorii raionului Nisporeni sursa principală de alimentare cu apă sunt fântânile”.

Șeful Centrului pentru Sănătatea Mediului, Ion Șalaru, a precizat pentru Studioul „Sputnik-Moldova” că în aproape 84 la sută dintre fântânile din întreaga țară apa conține o cantitate sporită de elemente chimice, care sunt dăunătoare sănătății. 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала