Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va influența posibilul deficit de benzină în Rusia asupra Moldovei

© Sputnik / Александр КряжинБензоколонка, архивное фото
Бензоколонка, архивное фото - Sputnik Moldova
Experții din Moldova sunt convinși că deficitul de benzină pe piața din Rusia ar fi o situație creată artificial.

Chișinău, 5 aug – Sputnik. Președintele ”Rosnefti”, Igor Secin, prognozează că pe piața internă a Rusiei ar putea apărea un deficit de benzină.

În scrisoarea pe care Secin i-a trimis-o lui Vladimir Putin la 15 iulie se spune că dacă nu vor fi luate măsuri speciale, FR se va confrunta cu un deficit de benzină de până la cinci milioane de tone în 2017, păstrându-se actualul nivel de consum.

Energie eoleană alternativă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova are nevoie de o reformare complexă a sistemului energetic

Președintele Asociației Consumatorilor de Energie din Moldova, Nicolae Mogoreanu, a menţionat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că posibilul deficit de pe piața Rusiei ar fi o situație artificială.

Specialistul a subliniat că, chiar dacă în Moldova vor apărea probleme privind benzina, atunci ele vor avea un caracter limitat.

Tatiana Lariușina, expert în economie, a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că fiecare țară trebuie să tindă să-și diversifice sursele de importuri, mai ales în ceea ce ţine de carburanții.

Potrivit ei, faptul că statul nu este în stare să răspundă pentru cerințele și promisiunile pe care le înaintează, inclusiv în dialogul cu investitorii, vorbește despre slăbiciunea instituțiilor de stat. ”Cu regret, anume acest lucru îl observăm acum – prea multe promisiuni și proiecte. Riscurile cresc, iar Moldova este foarte vulnerabilă și poate să aibă de suferit nu numai din cauza propriilor probleme, dar și din cauza celor regionale. Aceasta este o constatare tristă”, a spus Lariușina.

Potrivit ei, majorarea prețurilor la benzină și limitarea livrării ei directe va influența conjunctura din RM în sensul sporirii riscurilor inconvenientelor pentru business şipentru populaţie.

 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала