Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kissinger despre relaţia cu Rusia: SUA nu învaţă din propriile greşeli

© Sputnik / Dmitriy GornostaevHenry Kissinger
Henry Kissinger - Sputnik Moldova
Fostul secretar de stat al SUA a vorbit într-un interviu pentru The National Interest despre problemele de politică externă ale ţării sale şi şi-a expus punctul de vedere în problema conflictului ucrainean şi a relaţiilor dintre Occident şi Rusia.

CHIŞINĂU, 20 aug – Sputnik. Statele Unite nu trebuie să participe la conflictele internaţionale dacă nu pot evalua din start consecinţele acestora, iar în acest sens Washingtonul nu învaţă din propriile greşeli, a declarat fostul şef al Departamentului de Stat al SUA, Henry Kissinger, într-un interviu pentru publicaţia The National Interest.

Victor Ciobanu - Sputnik Moldova
SUA şi Statele Unite ale Europei sau Noua Ordine Mondială

Răspunzând la întrebarea despre politica agresivă a „vulturilor” de la Washington, care tind să „frângă” guvernarea rusă, Kissinger a declarat că ei se vor conduce de această poziţie până când „vor evalua consecinţele”.

„Problema tuturor războaielor americane de după cel de al Doilea Război Mondial constă în incapacitatea de a raporta strategia la posibilităţile interne ale ţării”, a explicat el.
Vorbind despre criza din Ucraina, Kissinger a menţionat că, în opinia lui, criza ucraineană se transformă într-o strategie. „Când citeşti despre faptul că de partea Ucrainei luptă unităţi musulmane, înţelegi că simţul măsurii a fost pierdut”, a apreciat acesta.

Potrivit lui, „Occidentul are dubii dacă să ia asupra sa refacerea economică a Greciei şi, desigur, el nu intenţionează să transforme Ucraina într-un proiect propriu unilateral. Iată de ce este necesar de a studia, cel puţin, posibilitatea unei anumite interacţiuni dintre occident şi Rusia în contextul Ucrainei, fără a lega acest lucru de vre-un anumit bloc militar”, opinat el.

“Dacă noi vedem Rusia ca o mare putere, trebuie să stabilim, în faza incipientă, dacă putem împăca interesele ei cu necesităţile noastre (ale SUA – nota red.)”, — consideră Kissinger.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала