Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova creşte numărul deceselor din cauza gripei

© Sputnik / Александр Кондратюк / Trecere la banca de fotografiiСезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России
Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Moldova
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate două decese din cauza virusului gripal AH1N1. Este vorba despre o tânără de 26 de ani şi o minoră de 12 ani.

CHIŞINĂU, 19 feb – Sputnik. Numărul deceselor din cauza gripei în Moldova a ajuns la zece. Pe parcursul zilei de joi au mai decedat două persoane din cauza virusului gripal AH1N1. Este vorba despre o tânără de 26 de ani şi o adolescentă de 12 ani.

Potrivit medicilor, decesele au survenit din cauza adresării tardive la spital. Victimele sunt din Ceadâr-Lunga şi Hânceşti.

Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Toate întrunirile din ţară, anulate din cauza gripei

Ministerul Sănătăţii îndeamnă persoanele care sesizează primele simptome de gripă să se adreseze de urgenţă medicului de familie. Printre simptome sunt dureri de cap, dureri în gât, febră, tuse.

Săptămâna trecută  a fost înregistrată o creştere a îmbolnăvirilor prin infecţii acute ale căilor respiratorii (IACRS). Pragul epidemic de 314 la 100 mii este încă depăşit şi atinge un număr de 371 la 100 mii populaţie, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Până la data de 16 februarie, în Republica Moldova au fost înregistrate 495 cazuri de gripă.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала