Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Miercuri am putea afla numele candidatului la şefia BNM

© Parlamentul Republicii MoldovaŞtefan Creangă, deputat
Ştefan Creangă, deputat - Sputnik Moldova
Concursul de selectare a candidatului la funcţia de Guvernator al BNM este pe ultima sută de metri. Miercuri este posibil ca rezultatele finale ale acestui concurs să fie făcute publice.

CHIŞINĂU, 1 mar – Sputnik. Miercuri am putea afla cine este cel mai indicat pretendent la funcţia de Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei. Cel puţin asta rezultă din declaraţiile făcute marţi seara de preşedintele Comisiei pentru selectarea candidatului la şefia BNM, deputatul Ştefan Creangă.

Рабочие место - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Nouă candidaţi pentru un fotoliu la şefia BNM

„Marţi au participat patru candidaţi la interviu. Este vorba despre domnii Cernîşev, Melnicov, Dimitrov şi Iachim. Interviurile au avut loc prin Skype. Am avut o legătură bună şi am pus întrebările care au rezultat din formular”, a declarat Ştefan Creangă.

Potrivit lui Creangă, toţi pretendenţii au avut ocazia să-şi expună viziunea vizavi de politicile financiar-bancare, macro şi micro economice.

„Şi apartenenţa politică a fost discutată. Întrebările adresate pretendenţilor au fost directe şi indirecte, dar şi răspunsurile au fost pe măsura aşteptărilor”, a precizat Creangă.

Dânsul a mai comunicat că miercuri vor avea loc celelalte cinci interviuri, dintre care patru cu prezenţa fizică a aspiranţilor, iar unul de asemenea prin Skype.

Miercuri, după finalizarea interviurilor, va fi luată o pauză, după care va avea loc o şedinţă de totalizare a rezultatelor concursului, despre care opinia publică ar putea să fie informată deja pe la ora 15.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала