Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Angajaţii din Moldova, pompieri voluntari în timpul liber

© DSEpompier, salvator, incendiu
pompier, salvator, incendiu - Sputnik Moldova
Departamentul Situaţiilor Excepţionale îşi propune să deschidă echipe de pompieri voluntari în mai multe unităţi teritorial administrative din ţară.

CHIŞINĂU, 12 apr – Sputnik. Serviciul Protecţie Civilă şi Situaţiilor Excepţionale al MAI îşi propune să promoveze voluntariatul pompierilor în rândul cetăţenilor.

Ideea vine după ce o delegaţie a Serviciului Situaţii Excepţionale şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Moldova au reuşit să viziteze mai multe unităţi de pompieri voluntari din regiunile Austriei.

Salvatorii moldoveni au vizitat unităţile voluntare de pompieri în care activează civili, instruiţi pentru intervenţii la incendii şi alte situaţii excepţionale. Conform principiilor de activitate a voluntarilor austrieci, aceştia intervin în situaţii de risc, după ce primesc apelul de urgenţă. 

penitenciar - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Incendiu la Penitenciarul 13, unde se află în arest și Filat

Civilii calificaţi efectuează lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale, fiind dotaţi cu utilaj şi echipament de intervenţie. Autospecialele din servantul de lupă sunt utilizate pentru stingerea incendiilor, descarcerare şi pomparea apei  în urma inundaţiilor.

Pompierii voluntari nu sunt salarizaţi, dar au posibilitatea să activeze stabil în alte locuri de muncă şi sunt chemaţi doar la necesitate. Întreţinerea unităţilor locale de pompieri este efectuată din sursele comunitare, iar o parte din buget este alocată de către primăriile regiunilor.

În Republica Moldova, intervenţia la incendii este asigurată de pompieri profesionişti, dislocaţi în unităţi. Prima unitatea de pompieri voluntari a fost deschisă la sfârşitul anului 2015 în localitatea Terebna, raionul Edineţ.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала