România și Moldova, la un pas de a participa împreună la Eurovision

© Европейский вещательный союз (EBU)Eurovision 2016
Eurovision 2016 - Sputnik Moldova
După s-a aflat că România nu va mai participa la concursul european de cântec „Eurovision", "Teleradio-Moldova" i-a făcut o invitație interpretului care urma să-i reprezinte pe români, Ovidiu Anton, să participe alături de reprezentantul Moldovei.

CHIȘINĂU, 26 apr — Sputnik. După ce România a fost eliminată de la „Eurovision-2016", compania „Teleradio-Moldova" l-a invitat pe reprezentantul României să participe la acest concurs european alături de reprezentantul republicii Moldova.

„Lansăm și ideea unei colaborări dintre reprezentanții țărilor noastre. În acest context, îl invităm pe Ovidiu Anton să evolueze pe scena „Eurovision" alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac. Suntem convinși că cei doi pot face un duet de excepție cu piesa "Falling Stars" în semifinala 1 din 10 mai. ", se menționează într-un mesaj al companiei publice „Teleradio-Moldova" adresat părții române.

Ovidiu Anton, câștigătorul concursului național Eurovision în România, a refuzat, însă, această propunere de a evolua la Stockholm alături de Lidia Isac.

„Mă înclin în fața fraților noștri din Moldova, este un gest extraordinar, unic si nobil. Pentru că știu câtă muncă este în pregătirea unui astfel de moment și cât de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist nu vreau să afectez în vreun fel prestația Lidiei pentru care a investit atâta energie", a scirs reprezentantul României într-o postare pe Facebook.

Totodată, el i-a urat succes reprezentantului Moldovei la „Eurovision-2016".

Евровидение - Sputnik Moldova
România a fost exclusă de la concursul „Eurovision-2016”

„Este o piesă care i se potrivește de minune și oricât îmi doresc să fiu pe scena la care am visat, nu pot accepta să o fac aducând riscuri pentru alți artiști. Eu îmi doresc să cânt la Stockholm, îmi doresc să cânt Moment of Silence pentru toți, români, moldoveni și pentru fanii Eurovision de pretutindeni. Succes Lidia, este momentul tău și ai să strălucești!", a mai scris Ovidiu Anton.

European Broadcasting Union i-a retras calitatea de membru în asociație Televiziunii Române din cauza restanțelor acumulate în ultimii opt ani în sumă de aproximativ 10 milioane de euro, care urmau a fi achitate până la 21 aprilie curent.

Astfel, reprezentantul României la „Eurovision-2016" Ovidiu Anton nu va mai participa la concurs și nici TVR-ul nu va mai putea retransmite evenimentul.

Ovidiu Anton urma să iasă pe scena de la Stocholm sub numărul 12 în a doua semifinală din 12 mai, cu piesa „Moment of Silence".

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала