Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Tragedia din Orlando: în presă au apărut supoziţii privind motivul crimei

© AP Photo / Phelan M. EbenhackОчевидцы массовой стрельбы в ночном клубе в городе Орландо (штат Флорида, США)
Очевидцы массовой стрельбы в ночном клубе в городе Орландо (штат Флорида, США) - Sputnik Moldova
O răfuială fără precedent cu concetățenii săi pașnici, pusă la cale de un cetățean american înarmat, a ridicat o serie de întrebări în fața societății din SUA. Prima întrebare se referă la scopul urmărit de infractor.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Potrivit datelor oficiale, numărul morților de după masacrul declanșat de Omar Mateen este de 50 de persoane. Alte 53 de persoane au fost rănite.

Chiar dacă motivul exact al infractorului nu este cunoscut, în presă au apărut deja mai multe supoziții legate de viața autorului masacrului. Acestea, potrivit unora, ar putea să scoată în evidență cauzele celor întâmplate.

Pistol - Sputnik Moldova
Accidente
Împușcături într-un bar din Köln

Potrivit unei versiuni, Mateen ar fi comis crima din cauza legăturilor sale cu gruparea teroristă ”Statul Islamic”. După ceea ce s-a întâmplat în Orlando mai multe agenții de presă, citând surse mass-media loiale teroriștilor, au scris că gruparea a revendicat acest atac. Însă autoritățile oficiale din SUA nu au confirmat acest fapt.

Între timp a devenit cunoscut un detaliul din viața lui Omar. Tatăl său ar fi declarat că fiul său în repetate rânduri a manifestat reacții extrem de negative față de expunerea publică a relațiilor homosexuale. Totodată, el a ținut să precizeze că asta nu ar fi avut nicio legătură cu religia.

Poliția a anunțat că în legătură cu cele întâmplate a fost intentat un dosar penal pentru ”terorism local”.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала