Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Intemperia se abate iarăși peste România. Va turna cu găleata

© Sputnik / Родион ПРОКАPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Pentru marți, 28 iunie, au fost emise două avertizări cod portocaliu și două avertizări cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în aproape toată țara, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie din România.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Avertizarea cod galben este valabilă pentru ziua de marți, 28 iunie, între orele 10:00 și 23:00, în zonele montane din Moldova, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Maramureșului.

Nori - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cod galben de ploi puternice şi vijelie în toată Moldova

Vor avea loc averse torențiale, descărcări electrice frecvente, vijelie și va ploua cu grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 de litri pe metru pătrar, iar în unele localități 50 de litri pe metru pătrat, cu precădere în zona montană.

A doua avertizare cod galben este pentru intervalul marți, 28 iunie, ora 23:00 — miercuri, 29 iunie, ora 11:00. Vor cădea cantități însemnate de apă.

„Pentru ziua de marți, 28 iunie, între orele 14:00 — 23:00 este valabil un cod portocaliu de instabilitate atmosferică foarte accentuată şi cantităţi de apă însemnate în judeţele Botoşani, Vaslui, Iaşi, Suceava, Neamţ şi Bacău. Cantităţile de apă vor depaşi 60 — 70 de litri pe metru pătrat”, potrivit ANM.

În Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi a Carpaţilor Meridionali vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 45 — 50 de litri pe metru pătrat.

Al doilea cod portocaliu este valabil în acelaşi interval în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău. Aici cantităţile de apă vor depăşi local 60 litri pe metru pătrat.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала