Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Oficial: sportivii ruși nu au fost admiși la Paralimpiadă

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Trecere la banca de fotografiiРоссийские паралимпийцы. Архивное фото
Российские паралимпийцы. Архивное фото - Sputnik Moldova
Decizia definitivă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv cu privire la participarea echipei Rusiei la Paralimpiada de la Rio de Janeiro a demonstrat că astăzi politica prevalează asupra sportului.

CHIȘINĂI, 23 aug — Sputnik. A fost anunțată decizia definitivă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv referitor la participarea selecționatei Rusiei la Paralimpiada de la Rio de Janeiro. Aceasta lasă în vigoare suspendarea sportivilor ruși de la prestigioasele competiții, transmite R-Sport.

Președintele Comitetului Internațional Paralimpic (IPC), Philip Craven, a menționat că înlăturarea echipei paralimpice este cauzată de scandalurile de dopaj.

XXIX Олимпийские игры. Греко-Римская борьба - Sputnik Moldova
Sport și politică la Jocurile Olimpice

Comisia independentă a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) în frunte cu Richard McLaren a declarat la 18 iulie, în orașul canadian Toronto, că în Rusia a fost instituit un sistem dirijat de stat privind administrarea dopingurilor.

În raport au fost aduse informații referitoare la 35 de probe anti-doping pozitive din sportul paralimpic, care au dispărut între anii 2012 și 2015. Pe data de 7 august, Craven a declarat că Comitetul a decis suspendarea paralimpicilor ruși de la Jocurile-2016, iar Comitetul Paralimpic din Rusia să fie privat de calitatea de membru. La 15 august a fost înaintat un recurs la Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) care a fost respins.

„Deşi suntem satisfăcuți de decizie, aceasta nu este o zi ce merită să fie sărbătorită. Încercăm un sentiment de imensă compasiune pentru sportivii ruși a căror lipsă o vom simți la Rio. Aceasta este o zi tristă pentru întreaga Mișcare Paralimpică, dar sperăm că ea va marca un nou început", a menționat Craven.

Totodată, IPC a comunicat că cele 267 de locuri ale paralimpicilor ruși vor fi redistribuite.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала