Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor. Sputnik transmite operativ știri de actualitate, precum și analize sau comentarii despre cele mai recente schimbări pe eșichierul politic.

UE alocă Moldovei milioane pentru reforma administrației publice

© Photo : gov.mdПремьер-министр Молдовы Павел Филип и еврокомиссар по политике соседства и переговорам по расширению Йоханнес Хан
Премьер-министр Молдовы Павел Филип и еврокомиссар по политике соседства и переговорам по расширению Йоханнес Хан - Sputnik Moldova
Pe parcursul a câțiva ani, în Moldova va fi realizată reforma administrației publice. UE finanţează cu 15 milioane de euro reforma administraţiei publice propusă de Guvernul Filip.

CHIȘINĂU, 26 sept — Sputnik. Prim-ministrul Moldovei Pavel Filip şi Comisarul pentru Politica europeană de vecinătate şi negocierile de extindere, Johannes Hahn, au semnat, luni, la Chişinău Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană privind Programul de suport pentru reforma administraţiei publice în Republica Moldova. Evenimentul a avut loc în contextul vizitei Comisarului european în Republica Moldova.

După cum a comunicat serviciul de presă al guvernului Moldovei, obiectivul general al Acordului este de a consolida capacitatea instituțională a administrației publice centrale și locale din Republica Moldova pentru a elabora și a pune în aplicare politici cuprinzătoare și pentru a asigura furnizarea eficientă a serviciilor publice de înaltă calitate.

Acordul urmează să fie realizat pe parcursul a șase ani.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала