Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zi decisivă: turul doi al alegerilor prezidențiale în Republica Moldova

Igor Dodon și Maia Sandu participă la dezbateri electorale la postul național de televiziune Moldova1
Igor Dodon și Maia Sandu participă la dezbateri electorale la postul național de televiziune Moldova1 - Sputnik Moldova
La ora 7.00 în Republica Moldova s-au deschis toate secțiile de votare de pe teritoriul țării. Cetățenii moldoveni decid azi cine va fi următorul șef al statului.

CHIȘINĂU, 13 noiembrie — Sputnik. În cadrul scrutinului electoral de duminică cetățenii țării urmează să decidă cine dintre cei doi candidați care au ajuns în turul doi, Igor Dodon sau Maia Sandu, va fi Președintele Republicii Moldova.

Corespondenții Sputnik vor urmări procesul de votare și prezența la urne, iar după închiderea secțiilor de votare vor urmări procesul de numărare a voturilor și vă vor informa pe parcursul întregii zile și nopți cum se desfășoară alegerea președintelui în țara noastră.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În ziua alegerii preşedintelui ar putea cădea fulgi. Ce va fi luni, detalii aici

Pe pagina noastră de internet veți putea vedea știri și veți avea ocazia să urmăriți reportaje și analize video în regim online.

Studioul Sputnik Moldova de asemenea va difuza mai multe emisiuni radiofonice, pentru a vă oferi cele mai noi și mai importante informații și analize privind procesul electoral.

Cei doi candidați vor vota în Chișinău. Igor Dodon a anunțat că va merge să-și exercite dreptul de vot la ora 9.30, iar Maia Sandu, la 12.00. Declarațiile lor la ieșirea de la urne vor fi difuzate de Sputnik Moldova.

Procesul de votare se va desfăşura într-o singură zi, de la ora 7:00 și până la ora 21:00.

Pot participa la scrutin persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor prezidențiale. În Registrul de Stat al Alegătorilor sunt înscrişi peste trei milioane de oameni, dintre care aproximativ 390.000 fără reședință sau care locuiesc în partea stângă a Nistrului.

Pentru scrutinul prezidenţial au fost deschise 1981 de secţii de votare, 100 dinte acestea fiind instituite peste hotare. La secţiile deschise peste hotar pot vota şi cetățenii cu drept de vot care se află temporar pe teritoriul unei țări străine sau într-o călătorie în ziua alegerilor prezidențiale. Alegătorii trebuie să se prezinte la secția de votare cu buletinul de identitate valabil și fișa de însoțire în care se aplică ștampila „votat" și data desfășurării scrutinului.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала