Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chirtoacă, demisionează!

© Sputnik / Miroslav RotariGhenadie Vaculovschi
Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova
Azi toată Moldova este mândră de CNA. În sfârșit, această structură care a fost ținta multiplelor atacuri mediatice (nu discutăm de această dată dacă au fost întemeiate sau nu), se prezintă în fața poporului ca una eroică. Pentru că a sărit în apărarea copiilor țării. Dar ce merită după aceste dezvăluiri conducerea primăriei?

Primarul Dorin Chirtoacă sugerează că a știut despre mizeria care ajungea în cratițele și tigăile din grădinițe. Și a luat măsuri serioase pro-europeanul! A bătut șaua cu ceva timp în urmă că nu-i bine ce se întâmplă.

Работа детского сада - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Copiii din grădinițele capitalei erau otrăviți conștient de funcționari corupți

Cât curaj, cât eroism și câtă grijă a manifestat primarul liberal față de copiii țării!

Acum tot Chișinăul este în drept să-l întrebe verde în ochi: dacă ai știut, dom'le primar, de ce ai tăcut? Câte sesizări ai scris la Procuratură, la CNA, la Centrul de Sănătate Publică? Sau câte petiții i-ai expediat unchiului Ghimpu, care face parte din conducerea țării, ca acesta să se sesizeze și să acționeze hotărât pentru a face dreptate?

Ar fi o mare naivitate să credem că despre toată mârșăvia aceasta nu știa conducerea primăriei. Iar dacă administrația capitalei era la curent și nu a făcut practic nimic pentru a pune capăt otrăvirii copiilor în școli și grădinițe, înseamnă că a tăinuit o schemă criminală? Este complice, e vorba de neglijență criminală?

Concluzia este că avem în capitala țării o administrație josnică. După dezvăluirile făcute azi de CNA, mizerabilii care și-au bătut joc de copiii noștri trebuie să-și ceară iertare public în fața întregii țări și să demisioneze.

Însă odată cu ei trebuie să demisioneze și cei care, poate, nu au fost implicați nemijlocit în furnizarea de produse de calitate proastă în școli și grădinițe, dar fac parte din administrația municipiului Chișinău și au știut sau măcar au bănuit că se întâmplă ceva groaznic, dar nu au întreprins nimic.

Să elibereze locurile pentru oameni competenți și onești și necorupți.

Prima demisie trebuie să fie a Primarului General. Chirtoacă, demisionează!

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала