Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Afacere "rău mirositoare" cu flori

Angajații de la Vamă au depistat mii de trandafiri, crizanteme și gerbera care nu erau indicate în declarația vamală

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. Vameșii au descoperit mai multe loturi de plante perene ornamentale de diferite specii nedeclarate, documentând un agent economic autohton pentru declarare neautentică a bunurilor importate. Florile au fost depistate în urma unui control efectuat de angajații postului vamal intern Bălți și inspectorii Echipelor Mobile la data de 3 februarie curent în depozitul aflat în proprietatea întreprinzătorului.

Таможенники - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Afară din Vamă: concediat pentru că a închis ochii la contrabandă

În cadrul verificărilor documentare, inclusiv a actului de cântărire, a fost constatată o divergență între greutatea indicată în actele de însoțire și cea stabilită de facto. Din acest motiv a fost luată decizia deplasării la locul de depozitare a bunurilor pentru efectuarea unui control fizic detaliat.

În urma inventarierii, angajații vamali au depistat 3 860 bucăți de trandafiri, 600 de crizanteme și 390 de fire de gerbera care nu erau indicate în declarația vamală, urmărindu-se astfel eschivarea de la achitarea integrală a drepturilor de import.

Angajații postului vamal intern Bălți au prevenit și o tentativă de plasare pe piață a bunurilor de uz personal folosite, care fac parte din categoria mărfurilor interzise pentru importare. Acestea erau disimulate printre alte loturi de mărfuri de tip second-hand aduse din Germania de către un agent economic autohton.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала