Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Karasin: Moscova va răspunde în mod adecvat la acțiunile Chișinăului

© Sputnik / Владимир Федоренко / Trecere la banca de fotografiiGrigori Karasin
Grigori Karasin - Sputnik Moldova
Adjunctul ministrului de Externe al Federației Ruse Grigori Karasin a comentat acțiunile autorităților moldovene care i-au declarat persona non grata pe cinci diplomați ruși, printre care, potrivit relatărilor mass-mediei, și atașatul militar.

CHIŞINĂU, 30 mai — Sputnik. Moscova va răspunde adecvat la acțiunile Chișinăului care a expulzat din țară cinci diplomați ruși. Rusia consideră că aceste acțiuni ca o provocare pusă la cale de anumite forțe împotriva cursului președintelui Igor Dodon. Această declarație a fost făcută de către adjunctul ministrului de Externe al Federației Ruse Grigori Karasin, care a fost citat de către RIA Novosti.

возложение цветов у Посольства Российской Федерации - Sputnik Moldova
Politică
Cinci diplomați ruși, declarați persoana non grata în Republica Moldova. Detalii

Anterior ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, a confirmat că a primit o notă prin care cinci diplomați ruși au fost declarați persona non grata în Republica Moldova.

În același timp, președintele Republicii Moldova a condamnat emiterea acestei note.

"Noi urmează să decidem care va fi răspunsul nostru, dar în mod sigur el va urma", a declarat Karsin.

El a menționat că "oricm noi privim aceste acțiuni ca pe o provocare împotriva cursului de însănătoșire relațiilor bilaterale pe care îl promovează în ultima perioadă președintele Republicii Moldova, Igor Dodon".

"În mod sigur, este o noutate foarte proastă pentru relațiile bilaterale moldo-ruse, acest lucru îl înțeleg acele structuri care au pus la cale această acțiune neprietenoasă", a mai declarat adjunctul ministrului de Externe al Federației Ruse Grigori Karasin.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала