Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericol! Chișinăul este împânzit cu gaz toxic

Specialiștii avertizează că în urma incendiului produs în această dimineață pe Stadionul Republican din Chișinău, concentrația de dioxid de azot a crescut de 4 ori

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Specialiștii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat au emis luni, 24 iulie, avertizare de poluare a aerului atmosferic în Chișinău.

Пожар на Республиканском стадионе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Versiune șocantă: Din ce cauză s-a aprins Stadionul Republican din Chișinău

Direcţia Monitoring al Calităţii Mediului menține până la ora 21.00 a zilei de 24 iulie codul galben de nivel sporit al poluării aerului în medie pe oraş şi privind conţinutul de dioxid de azot.   

”Dimineața, pe 24 iulie, în mun. Chişinău, s-a înregistrat un nivel sporit al poluării aerului în medie pe oraş şi privind conţinutul de dioxid de azot. Concentraţia medie de dioxid de azot a depăşit norma de 3,9 ori, iar concentraţiile maxime momentane de la 1,1 până la 2,7 ori concentraţii maxime admisibile”, avertizează specialiștii. 

În următoarele ore nu se prevede dispersia intensivă a acestor poluanţi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile: lipsa precipitaţiilor, valorile înalte ale temperaturii aerului şi mişcarea slabă a maselor de aer.

Dioxidul de azot este compusul chimic cu formula NO2. Acest gaz toxic, roșu-brun, are un miros caracteristic ascuțit și este un proeminent poluant al aerului.


Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала