Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Tematica socială este pe larg reflectată de portalul nostru de știri și analize. Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații despre ajutoare sociale, pensii și sănătate.

O nouă șansă pentru tinerii din Moldova care se gândesc la viitor

© Sputnik / Владимир Федоренко / Trecere la banca de fotografiiExamen, Экзамен
Examen, Экзамен - Sputnik Moldova
Meseriile care au rămas încă neacoperite sunt din domeniul agriculturii și construcțiilor, în special în școlile profesionale din centrele raionale

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. În perioada 16-25 august se va desfășura turul doi al admiterii în școlile profesionale din republică. În turul doi sunt propuse peste 3,4 mii de locuri.

Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Societate
Admiterea 2017: Ministerul Educației anunță cine vor fi privilegiați

Meseriile care au rămas încă neacoperite sunt din domeniul agriculturii și construcțiilor, în special în școlile profesionale din centrele raionale. Majoritatea  meseriilor solicitate pe piața muncii sunt predate în școlile profesionale prin sistem dual: 30% se studiază la școală, iar 70% — la întreprindere.

Ca și în alți ani, bucătarii, chelnerii, cusătorii, dar și electricienii, lăcătușii sunt în topul preferințelor. Multe dintre aceste meserii, în special în școlile profesionale din capitală, au fost acoperite în totalitate în turul întâi de admitere.

Turul întâi al admiterii în învățământul profesional tehnic s-a desfășurat în perioada 17 iulie – 12 august.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала