Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eugen Sturza este candidatul la funcția de ministru al Apărării din Moldova

Potrivit liderului democraților, Vladimir Plahotniuc, în total, în formațiune s-au discutat șapte candidaturi, printre acestea fiind și trei femei.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Candidatul Guvernului la funcția de ministru al Apărării din Republica Moldova este actualul vicepreședinte al Partidului Popular European, Eugen Sturza. Anunțul a fost făcut marți, 12 septembrie, de președintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc. 

Potrivit liderului democraților, în total, în formațiune s-au discutat șapte candidaturi, printre care — trei femei. 

”Am luat decizia că astăzi premierul Pavel Filip va înainta președintelui țării numele persoanei care va conduce Ministerul Apărării. Au fost discutate 7 candidturi, printre care — 3 femei”, a declarat Plahotniuc. 

Anatol Șalaru - Sputnik Moldova
Șalaru a fost demis din funcție. Dodon, gata să-i destituie și pe alții

Liderul PD susține că cel ales a fost Eugen Sturza, care este vicepreședinte al PPEM.

”Dacă nu va fi acceptată această candidatură de Igor Dodon, noi vom înainta a doua oară președintelui țării aceeași candidatură”, a precizat Plahotniuc.

Eugen Sturza a absolvit Facultatea de Finanțe la Academia de Studii Economice din Moldova. A fost moderator al Reformei administrației publice în cadrul Institutului de Politici și Reforme Europene. 

În perioada 2013–2015, a fost șeful cabinetului prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, iar în 2009–2013 – consilier al prim-ministrului Republicii Moldova, Vladimir Filat.


Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала