China a prezentat un elicopter de luptă fără pilot

© Sputnik / Павел Лисицын / Trecere la banca de fotografiiElicoptere chinezești Z98
Elicoptere chinezești Z98 - Sputnik Moldova
La expoziția „China Helicopter Expo” de la Tianjin, Aviation Industry Corporation of China, AVIC a prezentat modelul primului elicopter chinez fără pilot AV500W

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Elicopterul cu lungimea de 7,2 metri și greutatea maximă de 450 kg dezvoltă o viteză maximă de 170 de km/h și atinge 4 km metri înălțime.

AV500W are două variante: de recunoaștere și de luptă. Prima variantă are o autonomie de 8 ore și poate transporta 120 de kilograme de arme și echipament, fiind dotată cu patru rachete clasa aer-sol. Fiecare rachetă cântărește 8 kg și poate atinge ținta pe o rază de 5 km. Acest model poate transporta totodată bombe și chiar și o mitralieră. Varianta de luptă poate rămâne în aer timp de 4 ore.

Стеклянный мост. Китай. - Sputnik Moldova
China: Marele zid și cel mai lung pod de sticlă din lume

Misiunea tipică a acestui elicopter autonom va fi să atace automobilele blindate și infanteria, iar piața-țintă este Orientul Mijlociu, unde se desfășoară lupta împotriva terorismului, scrie Sputnik Uzbekistan.

„Elicopterul are capacitatea de a ateriza și a decola de pe aproape orice teren, fie el cu canioane sau platouri montane și poate opera în condiții de temperauri joase sau tropicale, susține designerul aparatului de zbor AV500W. Acest model va fi util pentru patrularea granițelor, în operațiuni antiteroriste și în conflicte locale.

Cererea pe piață pentru acest tip de elicopter este mare, însă deocamdată există puține modele de elicopter fără pilor.

O elaborare asemănătoare există doar în SUA: Northrop Grumman MQ-8B Fire Scout. Câteva țări deja s-au arătat interesate de AV500W. Primele teste de zbor ale elicopterului au avut loc în luna august, celelalte urmând să fie încheiate până la sfârșitul anului. Aparatul va fi gata pentru producerea în masă în anul 2018.

La cea de-a patra ediție a expoziției „China Helicopter Expo" și-au prezentat produsele peste 400 de producători de elicoptere din 22 de țări, inclusiv din SUA, Franța și Rusia.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала