Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Impresionant: Ultima faptă a lui Mihail Zadornov înainte de a trece la Domnul

© Sputnik / Валерий Левитин / Trecere la banca de fotografiiСатирик Михаил Задорнов
Сатирик Михаил Задорнов - Sputnik Moldova
Scriitorul satiric Mihail Zadornov a trecut astăzi în lumea celor drepți, însă ceea ce a făcut acum două luni a uimit o lume întreagă

CHIȘINĂU, 10 nov — Sputnik, Cezar Salagor. Vineri, scriitorul satiric rus Mihail Zadornov a trecut la cele veșnice, la vârsta de 69 de ani. În toamna anului 2016 el a aflat că suferă de cancer cerebral.

Jennifer Aniston - Sputnik Moldova
Top 10 vedete de la Hollywood care s-au convertit la Ortodoxie

Artistul a postat atunci un mesaj pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Vkontakte, în care anunța că își contramandează mai multe concerte din cauza bolii grave depistate.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni din viața scriitorului este cu adevărat o minune. Și, probabil, această perioadă grea și plină de suferințe, a fost în același timp și cea mai importantă din viața sa, deoarece s-a împăcat cu Dumnezeu. Zadornov a fost într-adevăr un mare artist. Însă acum, după ce a trecut la cele veșnice, el ar putea deveni cu adevărat un exemplu demn de urmat.

Pe data de 5 noiembrie, preotul Andrei Novikov a postat pe pagina sa de Facebook, la rugămintea rudelor și prietenilor artistului, un mesaj în care anunță că, acum două luni, artistul s-a convertit de la neopăgânism la Ortodoxie.

”Iubiți frați și surori, astăzi, la rugămintea rudelor și prietenilor lui Mihail Nikolaevici Zadornov, i-am făcut Taina Sfântului Maslu. Acum două luni, Mihail Nikolaevici s-a pocăit în fața lui Dumnezeu săvârșind Taina Mărturisirii în Catedrala Kazan din Moscova. Cea mai grea perioadă a vieții sale el o trăiește ca un adevărat creștin ortodox care s-a împăcat cu Sfânta Biserică. Rugați-vă pentru robul lui Dumnezeu Mihail, pentru ca să-i ierte Milostivul Dumnezeu anii în care a cochetat cu păgânismul. Postez acest mesaj cu acordul celor mai apropiate rude ale lui Mihail Nikolaevici”, a scris părintele Andrei.

Mihail Zadornov a fost un scriitor satiric, umorist și actor. El s-a născut pe 21 iulie 1948 în orașul Jurmala, Letonia. În anul 1974 a absolvit Institutul de Aviație din Moscova, specialitatea — "inginer-mecanic". A început să publice în același an. Ulterior, a ocupat funcția de șef al secției satiră și umor la revista "Yunosti"(Tinerețea).

Însă a devenit cu adevărat popular peste doi ani, în anul 1982, când a debutat la TV în calitate de prezentator al emisiunilor "Anșlag" și "Smehopanorama".

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала