Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 10 mii de locuri de muncă vacante sunt oferite pentru șomerii din Moldova

© Sputnik / Vladimir Semenuk / Trecere la banca de fotografiiГородская ярмарка вакансий
Городская ярмарка вакансий - Sputnik Moldova
Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în data de 27 noiembrie erau în evidenţă 10296 locuri de muncă vacante.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Agenții economici din Moldova au raportat la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă 10296 de locuri de muncă vacante. 

Aproape 4 mii de oferte de muncă sunt prezentate în municipiul Chișinău, în jur de 1,2 mii – în municipiul Bălți și între 400 și 500 – la Fălești și Ungheni. 

Молодые люди, 1986 - Sputnik Moldova
Societate
Studiu: Republica Moldova rămâne fără tineri

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2168  locuri de muncă vacante, constituind cca 21% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe oferte sunt prezentate pentru specialiștii din domeniul sănătății, învățământ și ordinea publică.  

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 8128 de locuri de muncă. În jur de 2400 de locuri de muncă se oferă lucrătorilor din industria textilă. 

De asemenea, piața muncii din Moldova duce lipsă de lucrători calificați în întreprinderile industriale, operatori, mașiniști, lucrători în domeniul vânzărilor, hoteluri și restaurante, transport și telecomunicații.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала