Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Familia Băsescu, rușine cumplită - încă trei ani de pușcărie, sentință definitivă

Traian Băsescu intră în istorie - este președintele cu cele mai multe condamnări în familie - sau cu cea mai penală familie

BUCUREȘTI, 6 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Știrea e scurtă și clară: Dragoș Băsescu, nepotul fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, sentința fiind definitivă.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe nepotul lui Băsescu într-un dosar de trafic de influență. Iată selecțiuni din rechizitoriul DNA:

"Pe 13 martie 2014, Dragoş Băsescu, (…) i-a pretins unui om de afaceri (Sandu Staicu), denunţător în cauză, 500.000 de euro pentru o soluţie de respingere a arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT în dosarul ce îl privea şi încă 500.000 euro atât pentru obţinerea unei soluţii favorabile în cauza respectivă, cât şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia".

Băsescu a comis aceeași ispravă ca tatăl său, Mircea Băsescu, a pretins bani lăsând să se înțeleagă că ar putea influența organele judiciare, dar a și promis că ar putea interveni pentru rezolvarea favorabilă a cazului.

divorţ развод - Sputnik Moldova
Divorţ confirmat în familia Băsescu

"Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, Dragoş Băsescu i-a propus acestuia ca soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcţie de evoluţia dosarului" — se precizează în rechizitoriu.

Tot procurorii explică metoda: "Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională".

De precizat că, la Apel, Curtea a decis majorarea sentinței de la Fond "pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă,prevăzută de art.291 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.6 din Legea nr.78/2000 de la 2 ani şi 6 luni închisoare la 3 ani închisoare".

De comentat că, prin această sentință, Traian Băsescu intră în istorie — este președintele cu cele mai multe condamnări în familie — sau cu cea mai penală familie. Ori, nu putem vorbi chiar de o separare între Traian Băsescu și rudele sale condamnate.

Mihai Ghimpu și alți liberali în audiență la Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Băsescu pus pe glume: Ce a spus despre arestarea lui Chirtoacă

În primul rând cei doi frați, Traian și Mircea, au fost foarte apropiați toată viața, în consecință nici educația din familie nu a fost distinctă, pe ramuri. Să nu uităm că fiicele fostului președinte sunt la rândul lor implicate în diverse dosare, unele afalate pe rolul magitraților, altele descrise pe larg de presă.

De asemenea, nu sunt nici cazurile colaboratorilor cei mai apropiați ai fostului președinte și ai familiei — în primul rând Elena Udrea, Dorin Cocoș, Monica Ridzi sau Gh. Ștefan, condamnați sau aflați în curs de condamnare.

Nu pot să nu comentez că acesta e politicianul care, după ce a jucat rolul nefast al supunerii României față de interesele militarismului atlantist, inclusiv prin declanșarea prigoanei „preventive" în rândul celor mai importanți politicieni și oameni de afaceri români — acum transformă idealul unionist într-o parodie maculată prin însăși prezența lui, campionul dezbinării, ipocriziei și al legăturilor penale — din sau din afara familiei.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала