Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Mai ceva ca la oameni: Pinguinii Magellan, fideli pentru toată viața

Pinguinii Magellan sunt o specie pe cale de dispariție și se află sub protecție specială, deoarece în secolele XVIII – XIX europenii nimiceau în masă aceste păsări de mare. Chiar și după fondarea parcului național, numărul pinguinilor continuă să fie foarte mic.

Anual, pinguinii Magellan parcurg mii de kilometri pentru a ajunge în rezervația Punta Tombo din Patagonia argentiniană, numită și „țara pinguinilor", unde se înmulțesc.

Rezervația ocupă un teritoriu ce se întinde de-a lungul țărmului pe o lungime de trei kilometri și având lățimea de circa 600 metri. Pentru a admira aceste păsări rare, în regiunea respectivă vin anual până la 65 de mii de persoane. Turiștii pot urmări viața familiilor de pinguini din octombrie până în aprilie. Mai târziu, păsările părăsesc rezervația împreună cu puii crescuți deja mari.

În ”viața lor de familie”, pinguinii Magellan se deosebesc substanțial de pinguinii regali, acestea fiind păsări monogame. De obicei, femela și masculul își păstrează relația din an în an și nu-și caută parteneri noi. „Soțul" își alege „soția" pe viață și nu o înșală, așa cum se obișnuiește la alți pinguini mai ”ușuratici”. De exemplu, pinguinul regal (sau imperial), după ce a „fericit" prima femelă care i-a ieșit în cale, pleacă îndată în căutarea alteia, fiind lipsit în totalitate de sentimentul responsabilității părintești pentru îngrijirea și educarea puilor.

Cuplul de pinguini Magellan își împarte însă în mod egal obligațiile. De două ori pe zi ei își schimbă rolurile: unul se duce să prindă pește, iar altul are grijă de pui.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала