Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Studiu: Care sunt oamenii muşcaţi cel mai des de câini?

© Sputnik / Konstantin ChalabovСобака участника на международной гонке на собачьих упряжках "По земле Сампо"
Собака участника на международной гонке на собачьих упряжках По земле Сампо - Sputnik Moldova
Cercetători de la Universitatea din Liverpool au descoperit, în urma unui studiu, care sunt oamenii care pot fi cel mai frecvent muşcaţi de câini şi ce comportament este recomandabil să evitaţi.

BUCUREŞTI, 8 mart — Sputnik, Doina Crainic. Dacă vă simțiți frecvent anxios, puteți fi un „candidat ideal" pentru a fi mușcat de un câine, arată un studiu britanic. Cainii muşcă mai des oameni necunoscuţi şi pe cei instabili emotional, au constatat cercetatorii de la Universitatea din Liverpool.

O femeie bătrână a fost atacată în Chișinău, pe strada Bulgară, de o haită de câini vagabonzi - Sputnik Moldova
Societate
O femeie a fost atacată de câini în centrul Chișinăului - imagini șocante

Oamenii de știință au intervievat aproape 700 de persoane din 385 de case din micul oraș Cheshire în legătură cu modul cum au fost muşcaţi de câini. Studenții din domeniul veterinar au realizat interviuri scurte cu locuitorii şi au lăsat chestionare mai detaliate participanţilor voluntari, pentru a le analiza personalitatea și trăsăturile de caracter.

Datele din registrele spitaliceşti arată că rata muşcăturilor de câine este de 740 la 100.000 de persoane, însă rezultatele sondajelor indică o rată de 1873 la 100.000 de persoane, de aproape trei ori mai mare decât cifra oficială.

Bărbaţii sunt de aproape doua ori mai expuşi decat femeile la riscul de a fi muşcaţi pe parcursul vieţii. Aproximativ 44% din mușcături au avut loc în copilărie (sub 16 ani) și 55% din mușcăturile înregistrate au fost cauzate de câini pe care victima nu i-a întâlnit niciodată înainte de incident.

Ion Dron - Sputnik Moldova
Ion Dron: Organizarea luptelor între animale trebuie pedepsită cu închisoarea

Mai surprinzătoare este legătura dintre muşcături și intervievații care au obținut cel mai mic scor la stabilitatea emoțională în testul de personalitate. Astfel, cu cât o persoană este mai instabilă emoţional, mai anxioasă şi deprimată, cu atat este mai probabil ca ea să fie muşcată de un caine, arată studiul menţionat de Live Science.

Totuşi, studiul nu poate confirma dacă stabilitatea emoțională scăzută a unei persoane conduce la o probabilitate mai mare de a fi mușcată sau dacă urmarea muşcăturii este o stabilitate emoțională scăzută. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a fi stabili precis aceste aspecte.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала