Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doritorii de a ocupa postul de primar trebuie să fie atenți la data de 19 aprilie

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Cine vrea să devină primar în Chișinău și Bălți trebuie să știe că data de 19 aprilie va fi crucială.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Candidații care vor dori să se înscrie în cursa pentru alegerile locale noi care vor avea loc la 20 mai în șapte localități din țară, inclusiv în Chișinău și Bălți, vor trebui să depună actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) până pe data de 19 aprilie.

Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Politică
Astăzi este o dată importantă legată de alegerile primarilor în Chișinău și Bălți

Comisia a creat circumscripțiile electorale, iar până pe 30 martie CEC urmează să constituie consiliile electorale de circumscripție electorală de nivelul al doilea, în municipiile Chișinău și Bălți. Până pe 10 aprilie, vor fi constituite consiliile electorale de circumscripție electorală de nivelul întâi în comuna Leușeni, satul Nemțeni, comuna Volovița, comuna Jora de Mijloc și comuna Pârliţa.

După constituire, consiliile electorale de circumscripție urmează să stabilească data, locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor. Termenul limită pentru depunerea actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar este 19 aprilie.

Consiliul electoral de circumscripție efectuează înregistrarea sau refuză înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri în decursul a 7 zile de la data primirii actelor prezentate. După înregistrarea tuturor candidaților, consiliul electoral de circumscripție va publica integral lista acestora.

EXCLUSIV: Președintele CEC a explicat când vor avea loc alegerile locale noi în Chișinău>>>

În cazul alegerilor locale noi, campania electorală începe pentru fiecare concurent din momentul înregistrării sale de către consiliul electoral de circumscripţie şi se încheie cu o zi înainte de ziua votării.


Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала