Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Banii cash vor deveni istorie, când vom plăti cu cardul la biserică

Tot mai mulți experți economici vorbesc despre faptul că bancnotele și monedele vor deveni istorie, vom efectua doar plăți online, iar în magazine vom plăti doar cu cardul.
Banii cash vor deveni istorie, când vom plăti cu cardul la biserică

Numărul de carduri bancare aflate în circulație în Republica Moldova este în continuă creștere. În anul 2017, numărul acestora a depășit 1,73 milioane, majorându-se cu aproximativ 15 la sută față de anul 2016. Datele se conțin în raportul Băncii Naționale a Moldovei.

A crescut și numărul de operațiuni efectuate cu cardurile bancare în țara noastră. Totuși cea mai mare pondere o au acțiunele de retragere a numerarului, în jur de 60,15 la sută. Anul trecut au fost retrase de pe carduri peste 40 de miliarde de lei.

Expertul Cristian Păun a vorbit în cadrul unui interviu în studioul radio Sputnik-Moldova despre partea invizibilă a cardurilor bancare, dar și despre momentul când banii lichizi vor dispărea, iar în Biserică vom plăti cu cardul bancar. 

Autor: Tatiana Cebotari

 

 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала