Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce se încearcă diminuarea rolului URSS în cel de-al Doilea Război Mondial

© SputnikSergiu Nazaria
Sergiu Nazaria - Sputnik Moldova
Istoric: Occidentul și SUA încearcă să diminueze rolul URSS în cel de-al Doilea Război Mondial.
De ce se încearcă diminuarea rolului URSS în cel de-al Doilea Război Mondial

Occidentul și Statele Unite ale Americii încearcă să diminueze rolul Uniunii Sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial în mod intenționat, cu scopul de a discredita Federația Rusă.
Declarația aparține istoricului și politologului Sergiu Nazaria și a fost făcută în studioul radio Sputnik-Moldova.

„Interesele marilor puteri nu presupune păstrarea memoriei celui de-al Doilea Răsboi Mondial. Războiul Doi Mondial a fost câștigat datorită aportului URSS, iar Rusia de astăzi este succesoarea URSS. În confruntarea geopolitică dintre Rusia și Occident, și SUA, care sunt pretendente la dominația mondială, armele idiologice, la fel, sunt un instrument în atingerea scopurilor geopolitice și geostrategice de a domina lumea. Occidentul și SUA încearcă să demonstreze că istoria Rusiei nu a însemnat nimic, adică dacă demonstrezi că în trecut nu a fost nimic pozitiv, nici în prezent nu putem să ne așteptăm la ceva pozitiv. E mai ușor să-ți atingi scopurile geopolitice, dacă ai suportul populației", spune istoricul Sergiu Nazaria.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала