Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor. Sputnik transmite operativ știri de actualitate, precum și analize sau comentarii despre cele mai recente schimbări pe eșichierul politic.

Rusia dorește o unificare cu Statele Unite

© AP Photo / Ivan SekretarevDrapele - Rusia, SUA
Drapele - Rusia, SUA - Sputnik Moldova
Rusia și SUA sunt motivate să lupte împreună împotriva finanțării terorismului, în ciuda tensiunilor din relațiile lor, potrivit directorului adjunct al Departamentului pentru Noi Provocări și Amenințări al Ministerului de Externe al Rusiei. Diplomatul punctează că "atentatele ucid oamenii noștri și prea multe lucruri sunt puse în joc aici".

CHIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. Rusia dorește o unificare a eforturilor cu Statele Unite în lupta împotriva finanțării terorismului, în ciuda tensiunilor din relațiile dintre cele două țări, a declarat directorul adjunct al Departamentului pentru Noi Provocări și Amenințări al Ministerului de Externe al Rusiei, Dmitri Feoktistov.

Relations between Russia and the EU have deteriorated with the escalation of the Ukrainian crisis, as western governments imposed economic sanctions on Russia, accusing Moscow of aiding independence supporters in eastern regions of the country. - Sputnik Moldova
Îngenuncheată de SUA, singura șansă a Europei rămâne cooperarea cu Rusia

Potrivit diplomatului, dialogul dintre părți privind lupta împotriva terorismului a continuat. În plus, el a menționat că în acest domeniu există mai puțină politică decât în altele.

"Interesul nostru este de a evita politizarea acestui subiect, standardele duble. Atentatele ne ucid oamenii, și prea multe lucruri sunt puse în joc aici", a spus el.

În același timp, Washingtonul refuză, din motive politice, să organizeze consultări în Rusia, dar este de acord să se angajeze într-un dialog în cadrul misiunii permanente a Rusiei la ONU, a adăugat Dmitri Feoktistov.

Marți, 22 mai, delegația rusă a sosit la New York pentru a se consulta cu omologii săi americani privind lupta împotriva terorismului și cooperarea în cadrul Grupului de acțiune financiară pentru combaterea spălării banilor (FATF). De la 1 iunie, Statele Unite vor prelua președinția acestei organizații timp de un an, motiv pentru care, potrivit diplomatului, discuția despre problemele existente trebuie să înceapă mai înainte.

Vladimir Putin, despre succesele sale pe băncile școlii>>>

"Americanii înțeleg că fără Rusia nu este posibil să rezolvăm o problemă majoră, inclusiv în cadrul FATF", a declarat reprezentantul al Ministerului Afacerilor Externe.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала