Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor. Sputnik transmite operativ știri de actualitate, precum și analize sau comentarii despre cele mai recente schimbări pe eșichierul politic.

Cine este noul ambasador al Rusiei în Moldova

Vladimir Putin a semnat decretul cu privire la numirea noului ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova, care îl va înlocui pe Farit Muhametșin.

CHIȘINĂU, 3 iul — Sputnik. Noul ambasador al Rusiei în Moldova este Oleg Vasnețov. Un decret în acest sens a fost semnat de liderul rus Vladimir Putin.

Potrivit documentului semnat de Putin, Farit Muhametșin este eliberat din funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova. În funcția de ambasador este numit Oleg Vasnețov.

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Farit Muhametșin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Ce au discutat președintele Moldovei și ambasadorul Rusiei

Oleg Vasnețov s-a născut în 1953. În 1975 a absolvit Institutul de Stat de Relații Internaționale de pe lângă MAE al URSS, iar în 1984 — Academia Diplomatică a MAE al URSS. Este doctor în științe istorice. Activează în domeniul diplomatic de mai bine de 40 de ani. Vasnețov are o mare experiență de muncă în aparatul central al ministerului de resort și în cadrul reprezentanțelor străinătate.

Cunoaște limbile franceză, engleză și bulgară. Are rangul diplomatic de ambasador extraordinar și plenipotențiar clasa II, care i-a fost acordat acum 15 ani. Este decorat cu Ordinul Prieteniei.

Cariera diplomatică:

• 1988 — 1993: atașat cultural al Ambasadei URSS/Rusiei în Bulgaria.
• 1996 — 2000: consilier al Ambasadei Rusiei în Franța.
• 2000 — 2003: director adjunct al departamentului relații culturale și afaceri UNESCO; secretar responsabil al comisiei Federației Ruse pentru UNESCO.
• 2003 — 2008: ambasador al Rusiei în Republica Democratică Congo.
• 2009 — 2011: director adjunct al departamentului relații cu subiecții Federației, cu parlamentul și asociațiile neguvernamentale.
• Pe 1 martie 2011 a fost numit director al departamentului relații cu subiecții Federației, cu parlamentul și asociațiile neguvernamentale.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала