Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Tematica socială este pe larg reflectată de portalul nostru de știri și analize. Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații despre ajutoare sociale, pensii și sănătate.

Grav și rușinos: Vezi ce a făcut un medic șef din cadrul unui spital

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Trecere la banca de fotografiiChirurgi - Imagine Simbol
Chirurgi - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Un chirurg din cadrul unui spital a fost urmărit de oamenii legii timp de nouă zile.

CHIȘINĂU, 8 aug — Sputnik. Șeful secției chirurgie a unui spital din Capitală a fost trimis în judecată pentru corupere.

Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea în judecată a unei cauze penale în privința unui medic chirurg, învinuit de corupție.

CNA, dosarul Tomograf - Sputnik Moldova
Societate
Bilanțul șocant al perchezițiilor CNA: Iată ce sume au încasat medicii de la pacienți

Activitatea infracțională a învinuitului a fost documentată de către procurorii anticorupție în perioada 12 iulie — 24 iulie 2018 (9 zile lucrătoare).

Astfel, în timpul documentării, chirurgul a pretins, acceptat și primit de la pacienți și rudele acestora, pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale, peste 54 de mii de lei.

La moment, învinuitul este suspendat din funcție și se află în arest la domiciliu. Inculpatul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă privațiune de libertate de la trei până la șapte ani, cu amendă în mărime de la 200 de mii de lei și până la 300 de mii de lei. La fel, bănuitul va fi privat de dreptul de a-și exercita activitatea pe un termen de la cinci până la zece ani.

CNA a venit cu explicații: Iată ce făceau medicii de la Institutul Mamei și a Copilului>>>

În vederea confiscării extinse, au fost aplicate sechestre pe mijloacele bănești ridicate în cadrul perchezițiilor, precum și pe bunurile învinuitului, în valoare totală de peste 700 de mii de lei.

 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала