Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip, despre Armata Națională a Moldovei: Ce se va întâmpla din 2021

Din 2021, serviciul militar în Republica Moldova nu va mai fi obligatoriu.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat astăzi Baza militară de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca.

În cadrul vizitei, premierul a remarcat că, în urma aprobării programului „Armata profesionistă 2018-2021", în acest an numărul militarilor prin contract a crescut cu peste 300, iar numărul militarilor în termen a scăzut cu 400.

Victor Gaiciuc - Sputnik Moldova
Armata Națională are 5500 de militari. Cât de suficientă este această cifră

Conform planului, în 2019 numărul militarilor în termen va scădea cu încă 1000, astfel încât, din 2021, serviciul militar nu va mai fi obligatoriu.

„În sfârșit, noi avem o viziune pentru domeniul apărării. Republica Moldova nu poate întreține o armată foarte mare, dar suntem obligați să avem o armată bine pregătită și profesionistă. Și, desigur, îmi doresc să folosiți armele doar în timpul aplicațiilor militare și antrenamentelor", a menționat Pavel Filip.

Premierul a discutat cu militarii despre condițiile de activitate, echipamentele folosite, dar și s-a informat despre procesul de pregătire a acestora.

Pavel Filip a asistat și la exercițiul multinațional „Scutul de foc — 2018", care se desfășoară în scopul instruirii comune a armatelor ţărilor partenere. La acest antrenament participă circa 800 de militari din subdiviziunile de artilerie ale Armatei Naţionale, reprezentanţi ai Trupelor de Carabinieri.

© Photo : Guvernul RMPavel Filip - Interviu
Pavel Filip - Interviu - Sputnik Moldova
Pavel Filip - Interviu

 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала