Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vinul moldovenesc, tot mai căutat în România: 10000 de sticle au fost vândute în două zile

© Sputnik / OsmatescoDiana Lazăr
Diana Lazăr - Sputnik Moldova
Ziua Naţională a Vinului a fost marcată în acest an concomitent și în comuna Snagov, judeţul Ilfov, din România. Acolo au participat 20 de vinificatori din țara noastră, care și-au prezentat produsele celor peste 6000 de vizitatori.

Festivalul Vinului Moldovei, organizat în comuna Snagov, judeţul Ilfov, din România, a strâns peste 6400 de vizitatori. Timp de două zile cât a durat evenimentul, oamenii au degustat vinurile produse de 20 de vinificatori din Republica Moldova, s-au delectat cu bucate tradiționale moldovenești și s-au încins în hore autohtone. Mai mult, la sfârșit de zi, fiecare vizitator a mers acasă cu câte o sticlă de vin moldovenesc cumpărate direct de la vinificatori.

„Timp de două zile cât a durat Festivalul, au fost vândute 10 mii de sticle de vin la cele două magazine de vin care au fost amenajate. Având în vedere că în total au fost vândute 6400 de bilete de acces, asta înseamnă că fiecare vizitator a mers acasă cu cel puțin o sticlă de vin. Accesul la acest eveniment a fost cu plată, 30 de lei românești. Decizia a fost luată pentru a tria accesul. În baza biletului, vizitatorul avea posibilitatea să deguste 10 vinuri gratuit. Ulterior, degustările erau cu plată", a declarat vicedirectoarea Proiectului de Competitivitate al USAID, Diana Lazăr, în cadrul emisiunii „Obiectiv", de la Radio Sputnik Moldova.

Ce a stat la baza deciziei de a organiza o Sărbătoare a Vinului Moldovei în România, cât de mult au reușit producătorii din țara noastră să-și promoveze produsele, dar și care vin moldovenesc este cel mai solicitat în țara vecină, aflați de la Diana Lazăr, vicedirectoarea Proiect de Competitivitate al USAID.


Autor: Silvia Zavadovschi
Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала