Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Putin a comentat relațiile dintre Rusia și Italia

© Sputnik / Сергей Гунеев / Trecere la banca de fotografiiÎntrevederea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte
Întrevederea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte - Sputnik Moldova
În cadrul unei întâlniri cu premierul italian, Giuseppe Conte, președintele rus Vladimir Putin a comentat starea relațiilor dintre Italia și Rusia, regretând că în ultimii ani lumea de afaceri italiană și-a cedat din poziții pe piața rusească.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit miercuri la Kremlin cu șeful Consiliului de Miniștri al Italiei, Giuseppe Conte, care se află cu o vizită oficială la Moscova.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Matteo Salvini pentru Sputnik: „Trebuie să creăm o nouă Europă”

“Între Rusia și țara voastră, în ultimii ani, decenii s-au dezvoltat relații de afaceri și în același timp relații apropiate, care sunt susținute, practic, de toate forțele politice, atât cele din Italia, cât și cele din Federația Rusă”, a spus Putin.

El a menționat că Moscova și Roma, în pofida unei perioade complicate, niciodată nu au întrerupt contactele la cel mai înalt nivel, care sunt menținute și astăzi.

Totodată, liderul rus și-a exprimat regretul că în ultimul timp Italia a cedat din pozițiile sale pe piața rusă.

“Din păcate, Italia și-a cedat din pozițiile pe piața rusă, în calitate ei de platformă economică. Cu toate acestea, volumul schimburilor comerciale dintre țările noastre a rămas destul de mare”, a subliniat el.

Putin a reamintit că în Rusia activează peste 500 de companii italiene, observându-se o creștere constantă a cifrelor de afaceri.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала