Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Evoluțiile în dosarul transnistrean, analizate la MAEIE

Ministrul de Externe și șeful Misiunii OSCE au analizat evoluțiile în procesul de reglementare transnistreană.

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Evoluțiile în procesul de reglementare transnistreană și stadiul actual de implementare a deciziilor protocolare semnate pe parcursul ultimilor doi ani au fost discutate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Klaus Neukirch.

Здание парламента - Sputnik Moldova
Politică
Evoluțiile în dosarul transnistrean, discutate cu ușile închise în Parlament

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, oficialii au constatat că există suficient potenţial şi voinţă politică pentru a continua dinamica pozitivă a dialogului. Acest fapt va fi reflectat și în Declaraţia ministerială privind procesul de reglementare transnistreană de la reuniunea Consiliului de Miniştri de la Milano, Italia.

Ministrul moldovean a reiterat deschiderea autorităților moldovenești în identificarea soluţiilor palpabile în dosarul transnistrean şi a confirmat importanţa demarării discuţiilor pe marginea chestiunilor din „coşul trei” de pe agenda de negocieri în formatul „5+2” privind elaborarea şi adoptarea unui statut juridic special pentru Transnistria cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала