Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Sancțiunile împotriva Rusiei, lipsite de orice logică

© Sputnik / Виталий Аньков / Trecere la banca de fotografiiТрансляция пресс-конференции президента РФ В. Путина
Трансляция пресс-конференции президента РФ В. Путина  - Sputnik Moldova
Din cauza sancțiunilor, Occidentul a pierdut piața rusă, a declarat Vladimir Putin

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Sancțiunile împotriva Rusiei, impuse din cauza istoriei cu fostul ofițer GRU Serghei Skripal, nu au nicio logică, este o abordare politică și rusofobă menită să împiedice dezvoltarea Rusiei, a declarat Vladimir Putin, joi, în cadrul conferinței de presă anuale.

”Este o abordare politică și rusofobă. Este doar un pretext pentru organizarea unui nou atac împotriva Rusiei. Dacă nu erau Skripalii, ar fi născocit altceva, acest lucru este evident pentru mine”, a spus Putin, răspunzând la o întrebare în cadrul conferinței de presă.

Putin a subliniat că ”Skripal nu a murit, dar împotriva Rusiei au fost impuse sancțiuni”.

Parlamentul European - Sputnik Moldova
Amendament în Parlamentul European: Ridicarea sancțiunilor antirusești

”Rusia, practic pe parcursul întregii sale existențe, a întregii sale istorii, s-a aflat, așa ori altfel, sub vreun fel de restricții”, a spus președintele rus, adăugând că consecințele sancțiunilor nu influențează prea mult economia.

”Încetinirea creșterii, care a avut loc în 2015, a fost, potrivit Ministerului american al Finanțelor, doar în proporție de o treime o consecință a sancțiunilor. Dar eu sunt sigur că, în realitate, acolo nu este vorba nici măcar de o treime” a menționat Putin.

Din cauza sancțiunilor, Occidentul a pierdut piața rusă, iar pentru ei este un lucru semnificativ pentru că s-a redus numărul locurilor de muncă. În Rusia, șomajul este de 4,8%, iar în Uniunea Europeană, în Spania de exemplu, este de 15%, a menționat președintele rus.

”Cu puțin timp în urmă, ei își închipuiam că o astfel de țară (Rusia – n. red.) deja nici nu mai există, dar s-a dovedit că există și ea nu poate fi ignorată, pentru că 160 de milioane trăiesc aici”, a subliniat el.

Putin a subliniat că autoritățile ruse își apără poporul ”cu grijă, fără grosolănii, liniștit și cumpătat” și se va mișca în aceeași direcție.

Conferința de presă anuală a lui Vladimir Putin a fost transmisă în direct de Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала