Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Victimele Holocaustului vor fi comemorate în Moldova - Detalii

În data de 29 ianuarie vor fi organizate o serie de evenimente dedicate comemorării victimelor Holocaustului.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Parlamentul, în parteneriat cu comunitatea evreiască din Moldova și Guvernul Republicii Moldova, organizează pe 29 ianuarie curent o serie de evenimente dedicate comemorării victimelor Holocaustului. 

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Politică
Combaterea antisemitismului: Mesajul autorităților din Moldova către partenerii externi

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, alături de comunitatea evreiască, reprezentanți ai comunității rome, invitați de peste hotare și oficiali din Republica Moldova vor  participa în data de 29 ianuarie, ora 10.00 la mitingul-recviem de comemorare a victimelor Holocaustului.

”Statul Republica Moldova a însușit lecția trecutului și a înțeles să acționeze împotriva uitării și a oricăror forme ale intoleranței, discriminării, rasismului, antisemitismului și xenofobiei.

Acțiunile de comemorare a victimelor Holocaustului sunt expresia datoriei de a recunoaște și asuma crimele comise împotriva comunității evreiești și a comunității rome. Suntem obligați să înțelegem lecțiile trecutului, pentru a nu admite vreodată repetarea lor”, a declarat Andrian Candu. Toți cei care vor putea veni în această zi sunt așteptați la monumentul Victimelor Fascismului, din strada Calea Orheiului. 

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала