Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Metoda de tratament fără medicamente la care pot apela moldovenii

© Sputnik / OsmatescoLiliana Chisari
Liliana Chisari - Sputnik Moldova
Sacroterapia sau terapia prin rugăciune este o metodă de tratament fără medicamente, care presupune vindecarea prin credință, încredere și rugăciune.
Metoda de tratament fără medicamente la care pot apela moldovenii

Putem observa că orice îmbolnăvire se datorează, într-o măsura mai mică sau mai mare, alterării legăturii dintre om și Dumnezeu. Sacroterapia își propune restabilirea echilibrului prin participarea Sfântului Duh.

Probabil, cel mai important demers în sacroterapie ar fi schimbarea atitudinii față de problemă. Când se îmbolnăvesc, cei mai mulți oameni privesc acest lucru ca pe o fatalitate, ca pe un ghinion sau, mai rău, ca pe o mare nedreptate. De aici apar și tot felul de stări sufletești nefaste, de teamă, de tristețe ori chiar de revoltă față de Dumnezeu, care a permis apariția bolii și a suferinței respective. Ori, tocmai această atitudine este adesea mai rea decât boala în sine, pentru că nu permite bolnavului să primească ajutorul spiritual.

Psihologul Liliana Chisari a menționat că în mare parte rugăciunea este doar un element al sacroterapiei, pentru că însăși această metodă presupune un întreg curent terapeutic pentru vindecarea spiritelor și rănilor.

"Anume sacroterapia este acea putere interioară prin care omul se caută pe sine,  își definește cine este ca personalitate și caută în el toată puterea. Omul caută ajutor de la cei care îl iubesc necondiționat, aceștia fiind cei mai apropiați oameni din viața lui și desigur Dumnezeu", a explicat psihologul Liliana Chisari.

Psihologul a subliniat că aceasta este o metodă de tratament benefică pentru cei care cred în puterea căilor duhovnicești de vindecare, în puterea gândurilor și atitudinii pozitive.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала