Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor. Sputnik transmite operativ știri de actualitate, precum și analize sau comentarii despre cele mai recente schimbări pe eșichierul politic.

Poliția de Frontieră are un nou șef: Cine vine în locul lui Fredolin Lecari

© Sputnik / Мирослав РотарьПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Ministrul de Internre, Andrei Năstase a anunțat cine va fi noul șef al Poliției de Frontieră. Iată cine îi va ocupa locul lui Fredolin Lecari.

CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. De astăzi, conducerea Poliției de Frontieră va fi preluată de Rosian Vasiloi. Candidatura acestuia a fost propusă de ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase, în cadrul ședinței cabinetului de miniștri.

Într-o postare pe o rețea de socializare, noul șef de la Frontieră spune că va readuce instituția în rândul celor care deservesc cetățeanul. Vasiloi a mai spus că în scurt timp va veni cu prioritățile asupra cărora își vor concentra activitatea și „care vizează investigarea ilegalităților, asigurarea securității frontierei de stat și cooperarea bilaterală, regională și internatională”.

Totodată, expertul în politici de securitate a ținut să menționeze că nu este membru al vreunui partid politic și că a acceptat această funcție pe motiv că „structura responsabilă de sistemul de control al frontierei de stat a lăsat o gaură neagră la hotarele țării”.

Funcția de șef al Poliției de Frontieră a devenit vacantă, după ce la data de 10 iulie, Fredolin Lecari și-a prezentat demisia.

Rosian Vasiloi și-a făcut studiile la Colegiul European din Varşovia, unde a studiat Gestionarea Intergrată a frontierelor UE şi politici migraţionale. Noul șef de la IGPF a mai studiat la Şcoala Naţională de Administrare Publică din Polonia, dar și la Institutul Militar al Serviciului Grăniceri de la Moscova.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала