Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Soluții alternative pentru copii în perioada când școlile din Capitală sunt închise

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Caciuc Roșioru
Lucia Caciuc Roșioru - Sputnik Moldova
Pentru copiii care își doresc în perioada vacanței să-și petreacă util timpul centrele de zi reprezintă o alternativă bună, întrucât sunt organizate diverse activități, care au menirea să dezvolte capacități creative, artistice de comunicare și socializare.
Soluții alternative pentru copii în perioada când școlile din Capitală sunt închise

În perioada de vară, centrele comunitare pentru copii funcționează în regim obișnuit și oferă asistență gratuită celor care provin din familii social vulnerabile sau copiilor aflați în situații de risc.

Детский сад - Sputnik Moldova
Educație
Cum vor funcționa grădinițele în perioada de vară - detalii

Centrul de zi asigură copiilor îngrijire, programe educative și distractive, consiliere – pe timpul zilei, urmând ca seara copiii să se întoarcă acasă. Acestea activează în intervalul orelor 9:00-18:00, de luni până vineri.

"Aici copii își fac noi prieteni, devin colegiali și receptivi la problemele altora. Beneficiarii își dezvoltă gândirea logică, imaginația, memoria și multe alte abilități. Îndeosebi în perioada de vară, când copiii sunt în vacanță, iar părinții nu au posibilitatea să le cumpere o foaie de odihnă la tabără, îi îndemnăm să frecventeze aceste centre", a subliniat șefa interimară a Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc-Roșioru.

În total, în Chișinău există 40 de centre, dintre care 10 dintre ele nu funcționează, pentru că au nevoie de reparații capitale. În centrele comunitare pentru copii și tineri sunt organizate 124 de cercuri și secții sportive. Este vorba despre cercuri cu profil turistic, tehnic, artizanat și artistic. De asemenea, sunt și cercuri de voluntariat, unde foștii beneficiari și nu numai, prestează servicii gratuit.

În perioada estivală centrele de zi sunt vizitate zilnic de către aproximativ 15-20 de copii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала