Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor. Sputnik transmite operativ știri de actualitate, precum și analize sau comentarii despre cele mai recente schimbări pe eșichierul politic.

Igor Dodon a discutat cu Irina Vlah bugetul autonomiei pe anul 2020

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент Молдовы Игорь Додон и Ирина Влах
Президент Молдовы Игорь Додон и Ирина Влах - Sputnik Moldova
Președintele Moldovei și Bașcanul autonomiei găgăuze au examinat cum decurg pregătirile pentru aniversarea a 25 de ani de la adoptarea Legii „Cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei”.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut la Comrat o întrevedere cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul unei vizite de lucru.

Interlocutorii au discutat mai multe subiecte privind dezvoltarea regiunii.

”O atenție specială am acordat chestiunii adoptării bugetului autonomiei pentru anul 2020, specificând unele dificultăți în sfera financiară și fiscală”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Totodată, a fost subliniată importanța implementării proiectelor sociale planificate, inclusiv a celor realizate cu sprijinul Turciei și a altor parteneri externi.

Un alt subiect al discuției a fost adoptarea pachetului de legi pentru Găgăuzia care vizează armonizarea actelor juridice ale Autonomiei cu legislația națională.

În alt context, Dodon și Vlax  au vorbit despre pregătirile pentru sărbătorirea a 25 de ani de la adoptarea Legii „Cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri)”.

Eveniment va avea loc pe data de 23 decembrie curent, sub egida Președintelui țării.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала