Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Justiției, întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția: Ce au discutat

© Photo : Ministerul Justiţiei al Republicii MoldovaMinistrul justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio
Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio - Sputnik Moldova
Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere la Strasbourg cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, s-a întâlnit în cadrul vizitei întreprinse la Strasbourg cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii cu privire la perspectivele procesului de reformă a justiției, componentele și actorii care urmează să fie implicați în această activitate.

Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova
Ce va fi cu reforma justiției și numirea procurorului general după schimbarea puterii

”Președintele Buquicchio a confirmat sprijinul și deschiderea Comisiei de la Veneția pentru procesul de racordare a legislației naționale la standardele europene, în particular pentru asigurarea independenței și integrității justiției”, potrivit comunicatului.

Ministrul Justiției a declarat anterior că a avut o discuție telefonică cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, menționând că se va întâlni cu acesta pentru a elucida situația cu privire la proiectul de reformare a Curții Supreme de Justiție și a Procuraturii Republicii Moldova.

Cine este Fadei Nagacevshi, noul ministru al Justiției>>>

Nagacevschi a menționat că recomandarea oficialului a fost să se ”grăbească încet”, ”pentru ca procesul de reformare să fie cu respectarea tuturor principiilor democratice”.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала