Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Femeile deputat, în ședință: Ce au discutat fără deputații bărbați - video

© Sputnik / Rodion Proca / Trecere la banca de fotografiiВотум недоверия правительству Санду
Вотум недоверия правительству Санду - Sputnik Moldova
Platforma comună de dialog a deputatelor din Parlamentul Republicii Moldova s-a întrunit în prima ședință în noul format.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. La ședință au participat ambasadoarea Suediei în Moldova, Anna Lyberg, reprezentanta rezidentă PNUD în Moldova, Dima Al-Khatib, și reprezentanta interimară de țară a UN Women, Milana Rikanovic.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a salutat relansarea Platformei de dialog a deputatelor din Parlament și și-a exprimat speranța că aceasta va avea continuitate, iar comunicarea participantelor va avea caracter permanent.

”Platforma trebuie să vină cu inițiative importante pentru cetățeni, în primul rând, în domeniul protecției sociale, încât oamenii să simtă utilitatea activității femeilor parlamentare”, a subliniat Greceanîi.

Platforma comună de dialog a femeilor deputat din Parlamentul Republicii Moldova a fost constituită în 2015 și are drept scop stabilirea unei comunicări între femeile deputat, pentru o mai bună cooperare în promovarea subiectelor de interes comun din societate.

În Parlamentul Republicii Moldova fiecare al patrulea deputat este femeie.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала