Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zinaida Greceanîi: Domeniul social și infrastructura, prioritare în bugetul de stat 2020

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 27.09.2018
Заседание Парламента 27.09.2018  - Sputnik Moldova
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că o parte importantă din cheltuielile bugetului de stat pentru 2020 vor fi redirecționate pentru domeniul social și dezvoltarea infrastructurii.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. În bugetul de stat pentru 2020 o parte importantă va fi dedicată domeniului social și investițiilor în infrastructură. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune din Chișinău.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Bugetul de Stat pentru 2020: ce mărime va avea salariul nominal mediu lunar – detalii

Potrivit speakerului, în domeniul infrastructurii vor fi investiți mai bine de un miliard de lei, urmând să fie create noi locuri de muncă necesare pentru realizarea programelor de dezvoltare. 

Pe dimensiunea socială, proiectul bugetului de stat prevede indexarea pensiilor de două ori pe an, acordarea de alocații pentru sărbătorile de iarnă pentru peste 600 de mii de pensionari, îndemnizații pentru tineri specialiști, susținerea pedagogilor, medicilor, în special în mediul rural, alte inițiative sociale necesare cetățenilor.

Totodată, Zinaida Greceanîi a specificat că autoritățile sunt determinate să continue proiectele investiționale lansate anterior în colaborare cu partenerii de dezvoltare.

Zinaida Greceanîi a anunțat că examinarea proiectului bugetului de stat pentru 2020 va fi o chestiune prioritară pentru deputați în etapa imediat următoare.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала