Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șefii unor comisii parlamentare ar putea fi demiși astăzi – Iată cine vine în locul lor

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Noua majoritate parlamentară a socialiștilor și democraților va propune, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, numirea unor noi președinți în cazul unor comisii parlamentare.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Deputatul socialist Grigore Novac a declarat pentru Sputnik Moldova că la funcția de președinte al Comisiei Juridice Numiri și Imunități ar putea fi propus socialistul Vasile Bolea, iar un fotoliu de vicepreședinte al Parlamentului ar putea fi ocupat de președintele fracțiunii PSRM, Vlad Batrâncea.

Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Politică
Cine îl înlocuiește în Parlament pe Ion Ceban, care a fost ales primar al Capitalei

Anterior, vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a declarat că opt dintre cele 11 comisii parlamentare permanente vor fi preluate de PSRM și PD. Surse din cadrul Parlamentului spun că la șefia Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică ar putea veni deputatul PD Alexandru Jizdan.

După demiterea Guvernului Sandu, deputatul PAS Sergiu Litvinenco și-a dat demisia de la conducerea Comisiei Juridice, pentru Numiri Și Imunități. Totodată și deputatul Dumitru Alaiba a demisionat din funcția de vicepreședinte al Comisiei Economie, Buget și Finanțe.

La șefia Comisiei pentru Politică Externă și Integrare Europeană ar putea fi propus deputatul PD Violeta Ivanov, iar a Comisia Economie Buget și Finanțe - socialistul Vladimir Golovatiuc.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала