Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția Moscovei la intenția SUA de a include Rusia în lista “sponsorilor terorismului”

© Sputnik / Максим Блинов / Trecere la banca de fotografiiЗдание Министерства иностранных дел РФ в Москве
Здание Министерства иностранных дел РФ в Москве - Sputnik Moldova
Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a reacționat la intenția SUA de a include Rusia în lista statelor care sponsorizează terorismul.

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Moscova regretă că mulți din SUA intenționează să exploateze rusofobia în campaniile electorale, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, informează RIA Novosti.

United States Congress - Sputnik Moldova
Au luat-o razna: Senatul SUA vede în Rusia un „sponsor al terorismului”

Astfel a comentat ea situația creată de proiectul de lege prin care se intenționează includerea Rusiei în lista ”sponsorilor terorismului”, aprobat de comisia pentru afacerile internaționale a Senatului american.

“Înțelegem foarte bine că subiectul Rusiei a devenit unul central nu doar în cadrul campaniei prezidențiale, ci și altor campanii de pe teritoriul SUA. Ne-am exprimat în repetate rânduri nu doar regretul, dar și dezacordul cu astfel de abordări. Acestea nu contribuie și nu servesc dezvoltării relațiilor bilaterale”, a subliniat diplomatul rus.

Zaharova s-a arătat surprinsă de faptul că mulți politicieni americani nu sunt în stare să inventeze altceva.

„Ei sunt interesați de alte probleme, nu sunt interesați de acele oportunități ratate și acele beneficii ratate din cauza demarării unor campanii masive antirusești și prin impunerea unei agende rusofobe societății americane”, a conchis Zaharova.

Ce presupune proiectul de lege

Decizia cu privire la adoptarea oficială a formulării “Rusia – sponsorul terorismului” urmează să fie luată de Mike Pompeo, însă acesta are la dispoziție trei luni.

În această perioadă Secretarul de Stat urmează să stabilească dacă în Donbas se află formațiuni înarmate controlate de Rusia și dacă acestea, alături de formațiunile înarmate din autoproclamatele RPL și RPD, pot fi incluse la categoria “organizații teroriste străine”.

În prezent, în lista țărilor care ”sponsorizează terorismul” elaborate de Departamentul de Stat au fost incluse Iranul, Coreea de Nord, Siria și Sudanul.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала