Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Tematica socială este pe larg reflectată de portalul nostru de știri și analize. Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații despre ajutoare sociale, pensii și sănătate.

Ce au pățit doi turci care au încercat să treacă ilegal Prutul ca să ajungă în UE

© Photo : Secția Relații Publice a Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI Două persoane reținute în proximitatea localității Ivanovca, raionul Hâncești de polițiștii de Frontieră
Două persoane reținute în proximitatea localității Ivanovca, raionul Hâncești de polițiștii de Frontieră  - Sputnik Moldova
În seara zilei de 10 februarie, polițiștii de frontieră au fost alertați de prezența a două persoane în proximitatea localității Ivanovca, raionul Hâncești. La scurt timp, bărbații au fost reținuți, audiați și plasați în izolatorul de detenție preventivă.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Aflată în misiune de serviciu pe sectorul de responsabilitate a Direcției regionale Vest, patrula Sectorului Poliție de Frontieră Leușeni a sesizat centrul de coordonare anunțând că a observat două persoane ce se îndreptau spre linia de frontieră moldo-română.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Iată ce a făcut la frontieră un bărbat căutat de cinci ani de poliție - Video
La fața locului s-a intervenit operativ, iar cei doi bărbați au fost reținuți. Din cercetările preliminare s-a constatat că sunt cetățeni ai Turciei, în vârstă de 49 și respectiv 47 de ani, care intenționau de a traversa ilegal frontiera de stat peste râul Prut, pentru a ajunge în România. Menționăm că persoanele au ajuns legal în Republica Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău, acum două zile.

Secția Relații Publice a Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI anunță într-un comunicat de presă că, după audieri, bărbații au fost plasați în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de Poliție Ungheni.

Astfel, polițiștii de frontieră au inițiat două cauze penale conform art. 27 și  art. 362 alin.(1) Cod penal al Republicii Moldova și anume pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Dacă se va adeveri cele constatate inițial, bărbații riscă o amendă în mărime de până la 400  unități convenționale  sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Fluxul de știri
0
Mai întâi cele noiMai întâi cele vechi
loader
ÎN EMISIE
Заголовок открываемого материала